Maj 17

Tänkte nämna några korta fördelar med att lägga upp sina pdf-er online. Tänk att alltid kunna ha din produktkatalog i alla utgående mail. Istället för att bifoga en ”gigantisk” pdf i dina mail så lägger du istället länken till pdf:en online i din footer. Räkna med att ditt mail oftare blir stoppat av diverse mailfilter om du envisas med att bifoga dina pdf:er.

Låt säga att din pdf är 30mb tung, inte helt kul att skicka till din maillista, tar ju evigheter på din 2-lina, en länk går blixtsnabbt. Eller om du har en 30mb-pdf på din webbsida, tro inte att en vanlig besökare väntar en minut för att öppna upp filen. Lösningen heter istället onlinekatalog. Besökaren klickar på länken till din online-pdf och kan 3 sekunder senare bläddra runt.

Fler fördelar kommer i senare inlägg.

Maj 10

Screen shot på blädderfunktionen

Maj 10

Har fått en del förfrågningar sista året på pdf-bläddrare. Alltså en onlinekatalog för snygg och funktionell visning av pdf:er online. Snart lanseras en html5-version som kommer att bli riktigt bra. Stöd för samtliga plattformar och riktigt snygg visning. Finns förvisso ganska många lösningar men få är ännu byggda i html5 och de flesta har den klassiska ”sidvändnings”-funktionen. Jag tycker personligen att den känns lite 00-tal, föredrar vår swipe, likt en Iphone. Jag tänkte lägga upp denna så ni kan kika på den när den är klar. Håll utkik, den kommer att innehålla massa godis.